Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Συλλυπητήριο μήνυμα του πρώ...

ΣΑΕ

Send | Print | RSS ΣΑΕ '
Συλλυπητήριο μήνυμα του πρώην υφ. Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Θ. Κασσίμη, για το θάνατο του Ανδρέα Άθενς
Θεσσαλονίκη15.03.2013

Το καλύτερο μνημόσυνο για τον Ανδρέα Άθενς θα ήταν να διδαχτούμε από τη δράση και την πορεία του και να μιμηθούμε το παράδειγμά του, τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του Ανδρέα Άθενς, ο πρώην υφ. Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Θεόδωρος Κασσίμης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενος του συλλυπητήριου μηνύματος του κ. Κασσίμη:

«Μια μεγάλη καρδιά γεμάτη ελληνισμό και Ορθοδοξία έπαψε να χτυπά.

Στα 91 του χρόνια ο Ανδρέας Άθενς πήγε να συναντήσει το δημιουργό του. Ο «μεγάλος αδελφός» των ανά τον κόσμο Ομογενών, η σταθερή και ηχηρή Ελληνική «φωνή» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο «πατέρας» του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, η στοργική αγκαλιά, η φροντίδα και η μέριμνα των απανταχού Ελλήνων δεν είναι πια κοντά μας.

Άφησε, όμως, πίσω του έργο και παράδειγμα δεκαετιών. Μειλίχιος, καλοσυνάτος, αλλά ταυτόχρονα πείσμων και διεκδικητικός, αφιέρωσε τη ζωή του στον Ελληνισμό.

Μακριά από αυτόν το σαράκι της διχόνοιας, γνώριζε να φέρνει κοντά, όχι μονάχα τους Έλληνες, αλλά και άλλες ισχυρές μειονοτικές ομάδες, που στηρίζοντάς τες ενίσχυε τις θέσεις της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Ας διδαχτούμε από τη δράση και την πορεία του και ας μιμηθούμε το παράδειγμά του. Θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για έναν μεγάλο Έλληνα που έφυγε».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

 
Share |

ΣΑΕ