Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Δήλωση του πρώην υφυπουργού...

ΣΑΕ

Send | Print | RSS ΣΑΕ '
Δήλωση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη, για το θάνατο του Ανδρέα Άθενς
Αθήνα15.03.2013

Ένας μεγάλος Έλληνας, ένα άξιο τέκνο της Πατρίδας, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του. Ο Άντριου Άθενς υπήρξε ένας ανιδιοτελής Έλληνας, που αγωνίστηκε για τον Οικουμενικό Ελληνισμό ως πρώτος πρόεδρος του ΣΑΕ, και ως σημαντικός παράγοντας της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έργο του όλα αυτά τα χρόνια, ταυτίστηκε με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού Ελληνισμού. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δράσης του, αγωνίστηκε για να υλοποιήσει το όνειρό του, που ήταν να παραμείνει ο Ελληνισμός ενωμένος για την στήριξη και την ανόρθωση της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης εμπλοκής του με τον Απόδημο Ελληνισμό, ο Άντριου Αθενς, έδωσε σκληρούς αγώνες για την προβολή των ελληνικών ζητημάτων, για την Ορθοδοξία και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Κυπριακού, του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ και των τουρκικών απειλών στο Αιγαίο.

Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ μαζί του τόσο ως αρμόδιος Υπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό, όσο και ως Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, για την ανιδιοτέλειά του, τον πατριωτισμό του, και την άδολη αγάπη για κάθε τι Ελληνικό. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

 
Share |

ΣΑΕ