Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Κύπρος: Επίσημη επίσκεψη το...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Κύπρος: Επίσημη επίσκεψη του πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου
Λευκωσία10.02.2012

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής «επιταχύνονται, το μέλλον είναι άγνωστο και απροσδιόριστο», δήλωσε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο οποίος έφθασε σήμερα στην Κύπρο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο πατριάρχης Θεόφιλος ανέφερε ότι ο στόχος της επίσκεψης δεν αποβλέπει μόνο στην ανανέωση των ιστορικών, αδελφικών εκκλησιαστικών δεσμών μεταξύ των Εκκλησιών Ιεροσολύμων και Κύπρου, αλλά, τόνισε, «αποβλέπει και σε έναν πιο συγκεκριμένο σκοπό, στη μέριμνά μας για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, η οποία ως γνωστόν διέρχεται μια πολιτική και κοινωνική κρίση».

Πρόσθεσε ότι, μετά από πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ανανεώθηκε και επανήλθε στη λειτουργία του το Συμβούλιο Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, το οποίο σκοπό έχει να συμβάλει στη ποιμαντική μέριμνα και την προστασία των Χριστιανών που είναι διάσπαρτοι στον χώρο της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, ο κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο θα δώσει την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα τα οποία αφορούν, όχι μόνο τη σχέση των δύο Εκκλησιών, αλλά γενικότερα τον ρόλο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη στις χώρες της Μέσης Ανατολής και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν για να ανατείλουν καλύτερες ημέρες στην περιοχή.

Η επίσημη υποδοχή του πατριάρχη Ιεροσολύμων έγινε με δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας.

Ο κ. Θεόφιλος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για το οίκημα της εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου στη Λευκωσία. Την Κυριακή θα τελεστεί συλλείτουργο από τους προκαθήμενους των Εκκλησιών Κύπρου και Ιεροσολύμων.

Πηγή φώτο AP
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα