Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Κύπρος: Ανησυχία για την το...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Λευκωσία10.02.2012

Την ανησυχία της Ομοσπονδιακής Βουλής της Αυστραλίας για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή του ενός τρίτου των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τον εποικισμό των κατεχομένων, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Σώματος Peter Slipper.

Παράλληλα, ο κ. Slipper διατύπωσε το ενδιαφέρον της Αυστραλίας να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με στόχο την επανένωση της χώρας και την αποκατάσταση της κυριαρχίας της νόμιμης κυβέρνησης στο σύνολο της επικράτειας του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Γερουσίας John Hogg, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τα μέλη της διακομματικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτονται την Αυστραλία, μετά από επίσημη πρόσκληση των Προέδρων των δυο Νομοθετικών Σωμάτων της χώρας.

Σε δηλώσεις του στα κυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Slipper ανέφερε ότι η Αυστραλία αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη μόνη νόμιμη αρχή στην επικράτεια του νησιού, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στη Λευκωσία κάθε επιτυχία ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα