Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Ο Αθως εντυπωσίασε στις Βρυ...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Θεσσαλονίκη09.02.2012

Το ενδεχόμενο εφαρμογής κοινής προωθητικής καμπάνιας για την περιοχή του Αθω συζήτησαν στις Βρυξέλλες εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Rynair και ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πάχτας, δεδομένου ότι – σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα – πάνω από οκτώ στους δέκα επιβάτες του αερομεταφορέα (ποσοστό 85%), που ταξιδεύουν μέσω Θεσσαλονίκης, καταλήγουν τελικά στη Χαλκιδική.

Η συζήτηση για να τεθούν οι βάσεις εφαρμογής μιας κοινής καμπάνιας έγινε με την ευκαιρία της συμμετοχής του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω και του δήμου Αριστοτέλη στη διεθνή έκθεση Salon Des Vacances (2-6 Φεβρουαρίου), στις Βρυξέλλες, ως εκθετών στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Στο περίπτερο παρουσιάστηκε το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της περιοχής, που προσφέρεται τόσο για θερινές διακοπές, όσο και για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, όπως οι προσκυνηματικές και πολιτιστικές περιηγήσεις, οι περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και ο οινολογικός και γαστρονομικός τουρισμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, “οι Βέλγοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, διαπιστώνοντας ότι ένας αναδυόμενος προορισμός μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικό προϊόν, σε σχέση με εκείνο των ελληνικών νησιών, που για δεκαετίες μονοπωλεί τις προτιμήσεις τους”.

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, προσφερόταν στους επισκέπτες αυθεντικό μοναστηριακό μενού, βασισμένο στον αγιορείτικο τρόπο διατροφής, το οποίο ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα