Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Βέλγιο: Υπογραφή Χάρτας δια...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Θεσσαλονίκη08.02.2012

Στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου εντάσσεται η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, με τη Χάρτα Συνεργασίας που υπέγραψαν χθες, 7 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου με τη Βελγίδα Υπουργό Παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας, Marie-Dominique Simonet.

Με τη συμφωνία αυτή Έλληνες μαθητές, αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων, που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών ή του Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία θα διδάσκονται έως τρεις ώρες την εβδομάδα. Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας (2012-2017) και θα οδηγεί στην χορήγηση Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Εκτός από την Ελληνική Γλώσσα, στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα για διδασκαλία «Στοιχείων Πολιτισμού». Περιλαμβάνει στοιχεία γλώσσας και ιστορίας, τα οποία «δουλεύουν» οι μαθητές σε επίπεδο ατομικής ή ομαδικής εργασίας (project). Στον τομέα αυτό, αξιοποιείται κυρίως ηλεκτρονικό υλικό, που κάνει ελκυστικότερη την προσέγγιση των στοιχείων του πολιτισμού, καθώς και βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας.

Η υπογραφή της Χάρτας επιβεβαιώνει τη βούληση του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Γλώσσες και Κουλτούρες Καταγωγής»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα