Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Δύο συναυλίες του Βασίλη Λέ...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Αθήνα01.02.2012

Δύο συναυλίες στη Γερμανία θα δώσει μέσα στο Φεβρουάριο ο Βασίλης Λέκκας, παρουσιάζοντας επιλεγμένες συνθέσεις μεγάλων δημιουργών.
Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στη Φρανκφούρτη, στις 17 Φεβρουαρίου, στο χώρο “Die Fabrik”, στις 20:00, και διοργανώνεται από τον Κώστα Τσαπακίδη. Ακολουθεί στις 18 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, η συναυλία στο Σβέτσινγκεν, στη “Luther-Saal” (οδός Mannheimer 36), που διοργανώνει η εταιρεία “Πολύτροπο” του δημοσιογράφου Βασίλη Χατζηβάσιου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας της γερμανικής αυτής πόλης.

H μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα με νεότερους εκφραστές της ελληνικής μουσικής, όπως οι σπουδαίοι μουσικοί και συνθέτες Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης, αποσπάσματα των έργων των οποίων περιλαμβάνονται στην παράσταση.

Από τη παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, την οποία ο Βασίλης Λέκκας υποστηρίζει έμπρακτα, έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από τη δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς, με προσανατολισμό στην παράδοση.

Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως οι Νίκος Γκάτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Καββαδίας, Μιχάλης Γκανάς, Λίνα Νικολακοπούλου, Άρης Δαβαράκης, Ευγένιος Αρανίτσης.

Το Βασίλη Λέκκα θα συνοδεύσουν επί σκηνής οι μουσικοί Γιάνννης Φιλιππουπολίτης (πιάνο και συνθεσάιζερ), Στάθης Σαββίδης (μπουζούκι), Νίκος Σπάθας (κιθάρα) και Αποστόλης Τσαρδάκας (κιθάρα και βιολί).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα