Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής Χιλή: Την απώλεια του Μιγκέ...

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής '
Χιλή: Την απώλεια του Μιγκέλ Πολίτη, θρηνεί η ομογένεια της Χιλής
Θεσσαλονίκη29.12.2011

Την απώλεια του δον Μιγκέλ Πολίτη, από την πόλη Coquimbo της Χιλής, του «Μιχάλη», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, θρηνεί η ομογένεια της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής.

«Ο Μιχάλης ήταν και θα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα για όλα τα μέλη της παροικία μας, καθώς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να εμβαθύνει στην ελληνική κουλτούρα και να γίνει κοινωνός της», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε ανακοίνωση του ΣΑΕ, Περιφέρεια Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, της οποίας ήταν συνεργάτης. Άλλωστε, το βιβλίο για τους Έλληνες της Χιλής, που εξέδωσε η Περιφέρεια, οφείλεται κατά μεγάλο λόγω στις πληροφορίες και στις έρευνες του δον Μιγκέλ. «Η συνεργασία του με το ΣΑΕ ήταν πολυσήμαντη για τον ελληνισμό της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα σε θέματα Νεολαίας».

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, ο Μιγκέλ Πολίτης ασχολήθηκε με την οργάνωση των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στη φιλόξενη Χιλή και των απογόνων τους, πρώτα στη γενέτειρά του Antofagasta και κατόπιν στην πόλη Coquimbo. Διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Χιλής, ενώ ως στέλεχος του γνωστού πανεπιστημίου Universidad Catolica del Norte, όπου σπούδασε πριν από πενήντα χρόνια για να γίνει στη συνέχεια καθηγητής των αγγλικών, προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στα πολιτιστικά της Χιλής.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι σπόροι που τόσο γενναιόδωρα έσπειρε ο αγαπημένος συνεργάτης και φίλος θα καρποφορήσουν και αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής