Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής Το Μπουένος Άιρες τιμά την ...

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής '
Το Μπουένος Άιρες τιμά την Ελλάδα
Μπουένος Άιρες30.05.2011

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Αργεντινής, τιμώντας την 190η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, διοργάνωσε στην ιστορική Λεωφόρο Avenida de Mayo του Μπουένος Άιρες, για τρίτη φορά, την καθιερωμένη πλέον Παρέλαση.

Φέτος, με τη συνεργασία της Κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες, από τις πρωινές ώρες, παρουσίασε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μπουενος Άιρες τιμά την Ελλάδα», ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τις οποίες, – σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις – γνώρισαν περισσότερο από 5.000 άτομα, είχε δηλαδή πλήρη επιτυχία. Οι ελληνικές κοινότητες της Αργεντινής, πρόσφεραν χειροτεχνίες, γαστρονομία, εκδόσεις, τουριστικά φυλλάδια, εκκλησιαστικό υλικό και άλλα, ενώ συγχρόνως σε μια τεράστια σκηνή εκτελούσαν πολιτιστικές δραστηριότητες, με χορούς, χορωδίες και απευθείας εκτέλεση μουσικών κομματιών.

Το πρόγραμμα στεφάνωσε η παρέλαση στην οποία εκτός από τις ελληνικές οργανώσεις της Αργεντινής συμμετείχαν κρατικά και ιδιωτικά σχολεία με ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες χαροποιώντας με γιορτάσιμα χρώματα το πολυπληθές κοινό.
Εκτός από τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ελληνικών Κοινοτήτων και της Νεολαίας της Αργεντινής, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ορθόδοξοι Ιερωμένοι, Μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Αργεντινή, επιχειρηματίες και διανοούμενοι ελληνικής καταγωγής και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες.

Την εορτή υποστήριξε η Περιφέρεια Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, με επικεφαλής τον Συντονιστή της Περιφέρειας κο Νικηφόρο Νικολαΐδη, ο οποίος μας επισκέφτηκε και, καθώς δήλωσε, αισθάνθηκε υπερήφανος για την άρτια προετοιμασία και παρουσίαση του εορτασμού.

Ο Πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας της Αργεντινής, κύριος Μάριος Παναγόπουλος κλείνοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων αφού ευχαρίστησε το κοινό, τις Ελληνικές Κοινότητες, τη Νεολαία και λοιπές ελληνικές οργανώσεις, είπε:

«… εδώ και 190 χρόνια οι Έλληνες της Διασποράς έπαιξαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της Επανάστασης και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, σήμερα, δύο σχεδόν αιώνες μετά, η αγαπημένη μας πατρίδα περνά πάρα πολύ δύσκολες στιγμές στη δίνη μιας πρωτοφανούς στα χρόνια μας οικονομικής κρίσης, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της. Με αυτό το σκοπό, μπορούμε να προσφέρουμε πολλά γνωρίζοντας σε όλους, παντού, τις αξίες του ελληνικού τουρισμού ώστε η Ελλάδα να φιλοξενεί, όπως οι Έλληνες ξέρουν από την αρχαιότητα, κάθε μέρα περισσότερους επισκέπτες και έτσι, με το πέρασμα του χρόνου, να ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 
Share |

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής