Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής Χιλή - Δυο διαγωνισμούς για...

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής '
Θεσσαλονίκη18.02.2011

Το ενδιαφέρον των νέων ομογενών για το “θησαυρό” της ελληνικής γλώσσας και της προφορικής μας παράδοσης, φιλοδοξεί να προσελκύσει το ΣΑΕ Περιφέρεια Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, μέσα από δυο διαγωνισμούς.

«Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη νεολαία μας και τη διαφύλαξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, αποφασίσαμε τη διεξαγωγή δυο διαγωνισμών – ελληνικών παροιμιών και ελληνικών λέξεων στην ισπανική και πορτογαλική γλώσσα – με στόχο να περισυλλέξουμε και να κάνουμε γνωστό, έστω και ένα ελάχιστο μέρος αυτού του θησαυρού. Οι διαγωνισμοί απευθύνονται σε παιδιά και νέους, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 10 έως 18 ετών», αναφέρει από το Σαντιάγο της Χιλής ο Συντονιστής της Περιφέρειας, Νικηφόρος Νικολαΐδης.

Ο πρώτος διαγωνισμός, ελληνικής παροιμίας, στοχεύει στο να προκαλέσει τα παιδιά να προσφύγουν σε προσωπικές εμπειρίες, να αναζητήσουν τη βοήθεια γονέων, θείων, παππούδων, συγγενών και φίλων ελληνικής καταγωγής, ηχογραφώντας τις ελληνικές παροιμίες, που εκείνοι θυμούνται. Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι ομογενείς καλούνται να ηχογραφήσουν τουλάχιστον δεκαπέντε ελληνικές παροιμίες.

Ο δεύτερος διαγωνισμός καλεί τους νέους και τις νέες, ελληνικής καταγωγής, από χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, να “συλλέξουν” τουλάχιστον εκατό λέξεις της ισπανικής ή πορτογαλικής γλώσσας, με ελληνική ρίζα.

Οι προθεσμία συμμετοχής στους διαγωνισμούς λήγει στις 30 Μαΐου. Οι δύο νικητές, πέρα από το τιμητικό δίπλωμα που θα λάβουν, όπως όλοι οι συμμετέχοντες, θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, για μια εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής