Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής Νέοι Ορίζοντες του ΣΑΕ

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής '
Νέοι Ορίζοντες του ΣΑΕ
30.01.2011

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Οι στιγμές κρίσης είναι πάντοτε και μια καλή ευκαιρία για να αναπτύ-ξουμε νέες ικανότητες. Στη μακραίωνη ιστορία της αγαπημένης μας Πατρίδας συναντάμε πολλά τέτοια παραδείγματα. Και σήμερα δεν πρόκειται παρά για μια νέα δοκιμασία, δοκιμασία που εμείς, σαν Έλληνες, πρέπει να αψηφήσουμε: να προστρέξουμε τη Μητέρα Πατρίδα και να της προσφέρουμε την ηθική και υλική μας αρωγή αντί να περιμένουμε να τη λάβουμε, να γνωρίσουμε στον κόσμο, περισσότερο παρά ποτέ, το ελληνικό πνεύμα του οποίου είμαστε οι θεματοφύλακες.

Αυτή είναι δοκιμασία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Σ.Α.Ε., να προχωρήσουμε βασιζόμενοι στις δυνάμεις μας χωρίς να ζητήσουμε και ακόμη λιγότερο να περιμένουμε την συνδρομή του Ελληνικού κράτους. Αυτή που ήταν, άλλωστε, η ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Συμβουλίου μας όταν, με έξοδα των συμμετεχόντων Συμβούλων, συνεδρίασε στο Σαντιάγο τον περασμένο Οκτώβριο, ευελπιστούμε ότι θα την ακολουθήσουν όλες οι ελληνικές οργανώσεις της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, της Περιφέρειάς μας. Αυτοδυναμία και νέες ιδέες για να εξακολουθήσουμε και, κατά το δυνατόν να εντείνουμε την παρουσία της κουλτούρας μας, ζωντανό παράδειγμα του Ελληνικού επίμονου, αγωνιστικού αλλά και καρτερικού πνεύματος, όπως έκαναν οι προπάτορές μας και διατήρησαν τη θρησκεία, τη γλώσσα τα ήθη και έθιμά μας παρά τα 400 χρονια οθωμανικού ζυγού.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο. Είναι, όμως, η στιγμή για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι της παρακαταθήκης που λάβαμε από τους προπάτορές μας. Ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και με κάθε φορά μεγαλύτερη ορμή τρέχει στις φλέβες ενός ενωμένου προ της απειλής Ελληνισμού.

 
Share |

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής