Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Το ΣΑΕ διεκδικεί ταχυδρομικ...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Το ΣΑΕ διεκδικεί ταχυδρομική ψήφο για τους απόδημους
Μελβούρνη10.03.2010

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας επιμένει να διεκδικεί από την ελληνική κυβέρνηση, τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς του εξωτερικού, διεκδικώντας μάλιστα την εκπροσώπηση της ομογένειας στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και την καθιέρωση της ταχυδρομικής ψήφου.

Τη θέση αυτή επαναβεβαίωσε το ΣΑΕ Ωκεανίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του στο Ντάργουϊν.

Οι σύνεδροι ευχαρίστησαν δημόσια την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας στο πρόσωπο του Προέδρου της, του κ. Γιάννη Νικολάκη, καθώς και την κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας και τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Πολ Χέντερσον, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του τους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας 2011, υποσχόμενος κάθε βοήθεια σε όλα τα θέματα που τού εκτέθηκαν από το ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής, και συγκεκριμένα: Ελληνική Γλώσσα, Κυπριακό, ΠΓΔΜ, Ποντιακή Γενοκτονία, Επιστροφή Γλυπτών Παρθενώνα.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο συντονιστής κ. Γ. Αγγελόπουλος έκανε πλήρη απολογισμό πεπραγμένων και αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών αλλά και στο θέμα της “Κιβωτού του Απανταχού Ελληνισμού”, ενός μουσειακού ηλεκτρονικού χώρου για τη συγκέντρωση όλων των ιστορικών στοιχείων της ομογένειας. Η μελέτη του έργου αυτού εκπονείται από το ΣΑΕ και προωθείται προς χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι σύμβουλοι αποφάσισαν να γίνει η επόμενη Γενική Συνέλευση του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής στη Μελβούρνη, την Κυριακή 11 Απριλίου 2010.

Ο συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας, κ. Ηλίας Δεμουρτζίδης, έκανε αναφορά στις δραστηριότητες του Δικτύου, τονίζοντας ότι έχει γίνει προσπάθεια να αυξηθεί η βάση δεδομένων του.

Παράλληλα επισήμανε ότι συνεχίζεται η εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, η προβολή ενός οπτικού δίσκου (CD) για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η ίδρυση του ιστοχώρου Νεολαίας ΣΑΕ και η θέσπιση ενός ετήσιου βραβείου διακεκριμένου Νέου ελληνικής καταγωγής στην Ωκεανία.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα αιτήματα της παροικίας, όπως η δημιουργία Συνδέσμου Βόρειας Επικράτειας και η αναδιάρθρωση των πολιτειακών Συνδέσμων, η διεύρυνση της βάσης με τους “Φίλοι ΣΑΕ” για ένταξη ατόμων που δεν είναι οργανωμένα σε παροικιακές οργανώσεις, αλλά θέλουν να συμμετάσχουν στα δρώμενα του ΣΑΕ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της βράβευσης της Απόδημης Ελληνίδας, που διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, οι σύμβουλοι εξέτασαν τις φετινές υποψηφιότητες και επέλεξαν την κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδη, από την Νότια Αυστραλία, για να εκπροσωπήσει την Απόδημη Ελληνίδα Ωκεανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας