Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Υπό την αιγίδα του Προέδρου...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Αθήνα04.03.2010

Την πρωτοβουλία του για την εθελοντική συγκέντρωση χρηματικών ποσών, που θα διατεθούν αποκλειστικά για την μείωση του δημοσίου χρέους, και την πρότασή του η προσπάθεια αυτή να τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέπτυξε νωρίτερα σήμερα στον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπούλιας έδωσε τα συγχαρητήριά του για την ιδέα και την πρωτοβουλία και σημείωσε ότι «είμαστε όλοι παρόντες» στον αγώνα για την πατρίδα. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι η πρότασή του βρίσκει ευρύτατη αποδοχή, γεγονός το οποίο, όπως είπε, «δείχνει ότι ο ελληνισμός και εντός Ελλάδος, αλλά και στην Διασπορά, έχει αξίες, φιλότιμο και φιλοπατρία» και πρόσθεσε: «Με εξέπληξε θετικά η ανταπόκριση, με e-mail, με τηλεφωνήματα, με τηλεγραφήματα. Θέλουν να βοηθήσουν και ρωτούσαν το πώς. Και γι αυτό σκέφτηκα να δημιουργήσουμε αυτόν τον Ειδικό Λογαριασμό, με επικεφαλής μια προσωπικότητα καθολικής αποδοχής, με ιδιαίτερο κύρος, πέρα και πάνω από κόμματα. Και για αυτό σας πρότεινα χθες αν δέχεστε πράγματι να τεθείτε επικεφαλής αυτής της εκστρατείας για τη στήριξη της Ελλάδας στις πολύ κρίσιμες στιγμές, που περνάμε. Και σας ευχαριστώ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, συνεχάρη τον κ. Πετσάλνικο τόσο για την ιδέα του, όσο και για τη δύναμη «να στηρίξετε τον τόπο σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό λαό» και χαρακτήρισε «ευχάριστη» την ανταπόκριση, που διαπιστώνεται ήδη. «Θα τα καταφέρουμε», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, για να απαντήσει ο κ. Παπούλιας: «Εγώ το πιστεύω, είμαι σίγουρος».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδέχθη να τεθεί υπό την αιγίδα του η προσπάθεια δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι πράγματι αυτό το εγχείρημα μπορεί να έχει επιτυχία. «Γιατί η Ελλάδα, ο ελληνισμός, δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες, ή τους εισφοροδιαφεύγοντες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χαρακτηρίζεται από το φιλότιμο, από αρχές, αξίες και από την αγάπη για την πατρίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ειδικός Λογαριασμός πρόκειται να δημιουργηθεί άμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα μπορεί να καταθέσει σε αυτόν οποιοσδήποτε το επιθυμεί, μέσω όλων των ελληνικών τραπεζών εντός και εκτός Ελλάδος, με έμβασμα το οποίο δεν θα επιβαρύνεται με έξοδα. Η κίνηση του Λογαριασμού θα βρίσκεται στην διάθεση όλων, ενώ θα ανακοινώνεται και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα