Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Προεδρείο Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του...

ΣΑΕ Προεδρείο

Send | Print | RSS ΣΑΕ Προεδρείο '
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΑΕ στην Αυστραλία, με τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Αγώνες
Μελβούρνη29.11.2009

Την ένθερμη υποστήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στη διοργάνωση των Πανελλήνιων Αθλητικών και Πολιτιστικών Αγώνων Ωκεανίας, που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Μελβούρνη, μετέφερε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης στην έναρξη των εκδηλώσεων, τις οποίες χαρακτήρισε ως μοναδικό γεγονός, που αγκαλιάζει την Ομογένεια και τη Νεολαία μας, ειδικότερα.

«Το 2005 στο Σίδνεϊ, το 2007 στην Αδελαϊδα και φέτος στη Μελβούρνη, το αθλητικό ιδεώδες, η πολιτιστική μας κληρονομιά και o Απόδημος συναντώνται για να τιμήσουν τον Έλληνα απανταχού της γης», τόνισε-μεταξύ άλλων- ο κ. Ταμβάκης. «Οι αγώνες αυτοί μας υπενθυμίζουν ότι ήταν πρώτη η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα ο χώρος στον οποίο o αθλητισμός θεωρήθηκε κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό, με παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Το ΣΑΕ στηρίζει ένθερμα αυτή την πρωτοβουλία, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες στην Περιφέρεια ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, και ιδιαίτερα στον Συντονιστή και αγαπητό φίλο, Γιώργο Αγγελόπουλο, το δραστήριο Συντονιστικό του Συμβούλιο και σε όλους όσους συνεισέφεραν με καλή διάθεση στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής», «Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την διαρκή ενθάρρυνση της Αυστραλιανής κυβέρνησης και κοινωνίας, την οποία το ΣΑΕ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για ακόμη μια φορά».

Τη σύσφιγξη των σχέσεων των Ελλήνων της Αυστραλίας μεταξύ τους, ιδιαίτερα των νέων γενεών Ελληνοαυστραλών, επισήμανε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ευχαριστώντας τις κυβερνήσεις της Πολιτείας Βικτωρίας και της Ελλάδας για την ηθική και υλική στήριξη τους στη διοργάνωση.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίδοση επιταγής, ύψους 60.000 δολαρίων Αυστραλίας , από τον κ. Αγγελόπουλο και τον κ.Ταμβάκης, στην ομογενή δήμαρχο Whittlesea, Μαρία Λιάλιου, για την ενίσχυση του ταμείου κατασκευής Κοινοτικού Κέντρου στην περιοχή που επλήγη από τις βιβλικές πυρκαγιές του περασμένου Φεβρουαρίου. Τα χρήματα διετέθησαν από το Ταμείο Ομογενειακών Αναγκών, που δημιουργήθηκε για την ενίσχυση των πυροπαθών στην Ελλάδα.

Την επίσημη έναρξη των Αγώνων, σε μία λαμπρή τελετή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μελβούρνης, κήρυξε ο Υπουργός Αθλητισμού της Βικτωρίας κ.Τζέϊμς Μερλίνο. Παραβρέθηκαν, επίσης, τα Μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χρήστος Σαλαμάνης, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, κ.Ιωάννης Ιακώβου, αυστραλοί και ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές, εκπρόσωποι των ομογενειακών ΜΜΕ, ομογενειακών συλλόγων και πλήθους ομογενών.

Την συμβολή της ομογένειας εξήρε σε μήνυμά του και ο Αυστραλός Πρωθυπουργός κ.Κέβιν Ραντ, όπως και ο Πρωθυπουργός της Βικτόριας, κ.Tζον Μπράμπι.

Οι αναπαραστάσεις αγωνισμάτων, που περιλαμβάνονταν στους Πανελλήνιους Αγώνες της αρχαιότητας, καθώς και η αναπαράσταση του Παγκρατίου, εντυπωσίασαν τους παριστάμενους στην τελετή έναρξης, που ολοκληρώθηκε με την αφή της φλόγας από Κόρες που συνόδευαν οπλίτες ντυμένοι με εντυπωσιακές αρχαιοελληνικές στολές.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των Αγώνων, εκατοντάδες νέοι και νέες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αγωνιζόμενοι σε διάφορα αθλήματα, πνεύμα ευγενούς άμιλλας, αναδεικνύοντας με υπερηφάνειά την ελληνική τους καταγωγή.

Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη, απ΄ όπου αναχώρησε σήμερα για την Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ δεν παρέλειψε να παραβρεθεί σε εκδήλωση του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Μελβούρνης, όπου έγινε θερμά δεκτός από τους συντοπίτες του, τους οποίους πάντα επιδιώκει να συναντήσει κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία.

 
Share |

ΣΑΕ Προεδρείο