Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Τα ελληνόπουλα της Ωκεανίας...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Αθήνα26.11.2009

Με μεγάλο ενδιαφέρον η ομογένεια της Αυστραλίας και ειδικά της Μελβούρνης, προσδοκά την έναρξη των τριήμερων “Πανελλήνιων Αθλητικών και Πολιτιστικών Αγώνων Ωκεανίας- Μελβούρνη 2009”, που διοργανώνονται σε αθλητικούς χώρους της πόλης, με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών ελληνικής καταγωγής ηλικίας 16-30 ετών από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι Πανελλήνιοι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Αγώνες Ωκεανίας είναι ένα κατ΄ εξοχήν έργο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας και γίνονται προσπάθειες από άλλες περιφέρειες του ΣΑΕ σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ωκεανίας και να καταστεί δυνατόν να γίνουν στο μέλλον στην Ελλάδα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αποδήμων.

Το ενδιαφέρον και η προθυμία των νέων για συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι τα αεροπορικά ναύλα και ένα κόστος εγγραφής για συμμετοχή, καλύπτεται από τους ιδίους τους αθλητές ή χορηγούς, τους οποίους βρίσκουν οι οργανωτικές ομάδες τους ανά Πολιτεία.

Νέοι και νέες από όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συναντήσουν συνομήλικους της ομογένειας και να συναγωνιστούν με αγνή αθλητική διάθεση, σε μια μοναδική έκφραση νεανικής άμιλλας και εορτασμού της νιότης τους, σε ένα περιβάλλον καθαρά οικογενειακό και πέρα από κάθε κερδοσκοπική επιδίωξη.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας αποτελούν ευκαιρία θετικότατης προβολής και προαγωγής του Ελληνισμού στην Ωκεανία, με μια ποικιλία αγωνισμάτων, όπως ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών, μπάσκετ, στίβο, κολύμβηση, πάλη, τένις, άρση βαρών, Τάε κβον ντο, Τζούντο και διάφορες αθλητικές επιδείξεις.

Τους Αγώνες έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο υπουργός Αθλητισμού και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτόριας Τζέϊμς Μερλίνο, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος βρίσκεται ειδικά για τους Αγώνες στην Αυστραλία, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως το “θεσμό-καμάρι της ομογένειας” και παράδειγμα προς μίμηση.

Στην τελετή έναρξης των Αγώνων την Παρασκευή το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Σεμπέλ, Άλμπερτ Πάρκ» (Sebel, Albert Park) της Μελβούρνης, αναμένεται να παραστούν 1.200 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, προσωπικότητες, εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, διοργανωτές, αθλητές και αθλητικοί παράγοντες.

Τα αθλήματα θα διεξαχθούν το Σαββάτο και την Κυριακή, 28 και 29 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στους καλύτερους αθλητικούς χώρους της Μελβούρνης: Melbourne Sports & Aquatic Centre, Bob Jane Stadium, Pancretan Tennis Centre, Olympic Park και το The Palms Lawn at Albert Park, όπου και θα γίνει η τελετή λήξης με ένα μεγάλο ομογενειακό πανηγύρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας