Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Μελβούρνη09.10.2009

Οι Νέοι μας θα αγωνιστούν και δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να τους απολαύσουμε στους Πανελληνίους Αγώνες Ωκεανίας στη Μελβούρνη, 27-29 Νοεμβρίου 2009.

Οι Αγώνες θα αποτελέσουν ένα ελληνικότατο πολιτισμικό και αθλητικό θέαμα.

Οι Αγώνες θα αποτίνουν φόρο τιμής όχι μόνο στον Ολυμπισμό, αλλά και στην δραστήρια ελληνική παροικία της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Το Νοέμβριο, περισσότεροι από 600 αθλητές από ολόκληρη την Ωκεανία θα παρευρεθούν στη Μελβούρνη για να αγωνιστούν στο ποδόσφαιρο, στίβο, μπάσκετ, κολύμβηση, τέννις, υδατοσφαίριση, ταϊκβαντό και τζούντο.

Η φαντασμαγορική τελετή λήξης των Αγώνων θα πάρει τη μορφή ελληνικού πολιτισμικού φεστιβάλ στο Palm Lawns, Albert Park.

Όλα τα αθλήματα θα διεξαχθούν υπό την εποπτεία διαφόρων αθλητικών σωματείων και θα πρέπει οι αθλητές να προκριθούν πριν λάβουν μέρος στους αγώνες.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες διοργανώνονται από το ΣΑΕ κεανίας για πρώτη φορά στη Μελβούρνη, μετά από τους επιτυχημένους αγώνες του Σύδνεϋ το 2005 και της Αδελαϊδος το 2007.

Ο Υπουργός Αθλητισμού Βικτωρίας κ. James Merlino έθεσε τους Αγώνες υπό την αιγίδα του και πρόσφερε χορηγία $35.000 από την πολιτειακή κυβέρνηση.

Στην επίσημη έναρξη της διοργάνωσης των Αγώνων, ο υπουργός τόνισε ότι οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούνμια από τις πιο αναγνωρισμένες πτυχές της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας αποτελούν συνέχεια αυτής της αθλητικής παράδοσης και μας τιμά η διεξαγωγή των Αγώνων εδώ στην Μελβούρνη» σχολίασε ο κ. Υπουργός.

Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 11 ποδοσφαιρικές ομάδες και 5 ομάδες μπάσκετ, αντιπροσωπεύοντας τους νέους και νέες όλων των πολιτειών της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ενώ άνω από πενήντα αιτήσεις συμμετοχής έχουν ληφθεί για το τέννις, ταϊκβαντό και πάλη και άλλα αθλητικά γεγονότα εκτός συναγωνισμού.

Οι νέοι αθλητές παίρνουν την σκυτάλη από τους αρχαίους προγόνους τους και η ελληνική παροικία της Μελβούρνης συσπειρώνεται για να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους κατά τους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας, που αναμένεται να μείνουν αξέχαστοι

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας