Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ιδρυτική συνδιάσκεψη νεολαί...

Ανακοινώσεις

Send | Print | RSS Ανακοινώσεις '
Ιδρυτική συνδιάσκεψη νεολαίας της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ΚΡΗΝΕ.ΠΟΕ
29.04.2009

Με ενθουσιασμό, πρωτοπορία και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνδιάσκεψη Κρητικής νεολαίας ΠΟΕ, στις 25 & 26 Απριλίου στο Ludwigshafen της Γερμανίας.

Oι νέοι και οι νέες αντιπρόσωποι των Κρητικών συλλόγων από την Ευρώπη, πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνδιάσκεψη στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 35η επέτειο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία και ανάπτυξη νέων δεσμών της Κρητικής νεολαίας από την Ευρώπη με την Κρήτη αλλά και μεταξύ τους στις χώρες όπου διαμένουν.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου ήταν μια επιτυχημένη πρωτοβουλία της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης που σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ περιφέρειας Ευρώπης και τον τοπικό Κρητικό σύλλογο του Λουντβιξχάφεν ανέλαβαν την διοργάνωση της συνδιάσκεψης και τα οργανωτικά θέματα για τη διαμονή της νεολαίας μας στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα των εργασιών ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί με ένα θερμό καλωσόρισμα των νέων από τον πρόεδρο της ΠΟΕ κ. Γιάννη Επιτροπάκη.

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις επιδιώξεις και τις αρμοδιότητες της ΚΡΗΝΕ.ΠΟΕ παρουσίασαν με τις εισηγήσεις τους ο Δρ κ. Μάρκος Τρούλης, κ Αδάμ Παραδεισανός, κ. Ευάγγελος Βρουβαχάκης και κα. Δήμητρα Ματθαιάκη.

Εκ μέρους του ΣΑΕ η κα. Σοφία Καρυπίδου, υπεύθυνη συγκρότησης νεολαίας ενημέρωσε τους νέους για την οργάνωση των νεολαίων ,των Ελληνικών φορέων της Ευρώπης, και την δράση τους μέσω του δικτύου του ΣΑΕ.

Καταλυτικό ρόλο στην άμεση δραστηριοποίηση των νέων κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης είχαν οι εισηγήσεις του κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη, ευρωβουλευτή και του κ. Γιώργου Αεράκη πρόεδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών. Κοντά στους νέους βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι τοπικών φορέων από την Κρήτη και πολιτικοί όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς και ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Όλοι ενθάρρυναν και επικρότησαν την προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της Κρητικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Από τις εκλογικές διαδικασίες που ακολούθησαν προέκυψε η νέα Συντονιστική Επιτροπή, η οποία και συστάθηκε σε σώμα ως εξής:

Συντονιστής: Δήμητρα Ματθαιάκη
Αναπληρωτής Συντονιστής: Ιωάννης Σόπασης
Γραμματέας: Άννα Μπαγκέρη
Υπεύθυνος ιστοσελίδας και πολυμέσων: Μανώλης Παπουτσάκης
Υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων: Σοφία Ηλιάκη
Αναπληρωματικοί: Αντώνης Κουτράκης
Νίκος Παρασύρης Bauer
Κατερίνα Μπουρσιάνη

Η Συντονιστική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους εισηγητές και τους διοργανωτές της συνδιάσκεψης, τον κ. Επιτροπάκη που έθεσε ως προτεραιότητα της ΠΟΕ την οργάνωση της Κρητικής νεολαίας και όλους τους Κρητικούς συλλόγους και τους αντιπροσώπους τους που συμμετείχαν.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το συγκρότημα καλλιτεχνών από την Κρήτη κ. Γιώργο Μπιτζανάκη, κ. Γιάννη Πολάκη και κ. Γιάννη Λουλάκη, και τα νεανικά χορευτικά τμήματα των Κρητικών χορευτικών συλλόγων από το Μόναχο, το Λούντβιξχαφεν και το Ρουσελσχάιμ της Γερμανίας, μας εντυπωσίασαν όλους στο δείπνο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΓΚΕΡΗ

 
Share |

Ανακοινώσεις