Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τ...

ΣΑΕ

Send | Print | RSS ΣΑΕ '
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης των Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Ντίσελντορφ03.03.2009

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης των Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στο Ντίσελντορφ, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Θεόδωρου Κασσίμη. Οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της ομογένειας και αντάλλαξαν με τον Υφυπουργό απόψεις για τον προγραμματισμό των δράσεων της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Κασσίμης τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της Ελληνικής πολιτείας είναι η διατήρηση της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης για τα παιδιά των ομογενών μας και οι δράσεις που θα στοχεύουν στην ανανέωση των δομών των κοινοτήτων, ώστε αυτές να γίνουν ελκυστικές στους Έλληνες 2ης και 3ης γενιάς, αλλά και σημαντικοί παράγοντες στα δρώμενα της Γερμανίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους ομογενείς μας για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, το οποίο χαρακτήρισε ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ιστορική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Προέτρεψε επίσης τους παρευρισκόμενους να δραστηριοποιηθούν ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι «στη Δημοκρατία η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) κ. Κώστας Δημητρίου ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κ. Κασσίμη την Ελληνική Πολιτεία για τη στήριξη των κοινοτήτων και τόνισε με τη σειρά του την ανάγκη για τη διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας μέσω στοχευμένων δράσεων της ΟΕΚ και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού. (Πηγή: ΥΠΕΞ)

 
Share |

ΣΑΕ