Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα Παιδιά ομογενών δέχθηκε ο π...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
Παιδιά ομογενών δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Αθήνα26.01.2009

Παιδιά ομογενών από τη Ζιμπάμπουε στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, την Βραζιλία, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και την Ουρουγουάη, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Καλοσωρίζοντας τα περίπου 100 παιδιά ο κ. Παπούλιας είπε πως “με πολύ χαρά σας βλέπω ότι έρχεστε να γνωρίσετε την πατρίδα των γονιών σας. Έρχεστε από μεγάλες χώρες. Εμείς είμαστε μια μικρή χώρα, έχουμε όμως μεγάλο πολιτισμό πολλών χρόνων και σήμερα είμαστε μια χώρα που δημιουργεί και είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Εξέφρασε τη χαρά του που τα παιδιά θα γνωρίσουν την πατρίδα τους, λέγοντας ότι “το γονίδιό σας είναι ελληνικό. Η Ελλάδα σας τραβάει όσο μακριά και αν είστε και εύχομαι να την έχετε πάντα στην καρδιά σας”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε, ως χάρη, από τα παιδιά, την επόμενη φορά, να μιλούν ελληνικά.

“Να μάθετε ελληνικά, είναι μια δύσκολη, αλλά ωραία γλώσσα”, τόνισε και πρόσθεσε: “Στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι το κέντρο του πολιτισμού, των μεγάλων αρχών του Διαφωτισμού και της πολιτικής. Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο να μάθετε ελληνικά”.

Τα παιδιά φιλοξενούνται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας νέων 18 έως 25 ετών της ελληνικής Διασποράς Νοτίου Ημισφαιρίου, από τις 11 έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα