Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Ομογένεια / Ελλάδα 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχε...

Ομογένεια / Ελλάδα

Send | Print | RSS Ομογένεια / Ελλάδα '
1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων
Αθήνα10.11.2008

H 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων, θεσμός που στοχεύει στην έμπνευση και την ενημέρωση όλων των νέων ανθρώπων, όποιων και αν σπουδαστές, υπάλληλοι, ή αυτοαπασχολούμενοι, να κάνουν ένα δημιουργικό βήμα μπροστά στην εξέλιξή τους, διοργανώνεται σε 75 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, από τις 19 και τις 25 Νοεμβρίου 2008. (www.enterpriseweek.gr και www.unleashingideas.org )

Τι θέλουμε να πετύχουμε:

1) Να συνεργασθούν πολλοί φορείς για να επιτύχει η Εβδομάδα φέτος και να ξεκινήσουμε μαζί από τις 26/11 να προετοιμάζουμε την 2η Παγκόσμια Εβδομάδα του 2009.

2) Οι φορείς αυτοί να πληροφορήσουν τον κόσμο για το τι σχέδια και προγράμματα υπάρχουν που μπορούν να βοηθήσουν, να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Αν ας πούμε είσθε νέος επιχειρηματίας, ξέρετε τι σημαίνει ΤΕΜΠΜΕ; Οι νέοι που αναζητούν δουλειά, έχουν πληροφορηθεί για τα καινούργια προγράμματα του ΟΑΕΔ; Τι μπορεί να προσφέρει σε μια νέα γυναίκα η Γενική Γραμματεία Ισότητας ή η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς; Αυτήν την ανάγκη θα καλύψει το Κέντρο Συνδυασμένης Πληροφόρησης.

3) Να προσφέρουμε εισαγωγή σε χρήσιμα γνωστικά αντικείμενα, μέσα από δωρεάν προσφερόμενα σεμινάρια.

4)Να προσφέρουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ακούσει από πρώτο χέρι από επιχειρηματίες την διαδρομή τους, τις δυσκολίες, τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες τους, σε πολύ μικρές ομάδες, άτυπα και χαλαρά, ώστε να υπάρξει μια πραγματική συζήτηση, χρήσιμη, πρακτική, συγκεκριμένη.

5) Να δώσουμε τον λόγο στους νέους, σε «Ημερίδες» όπου όλος ο χρόνος θα είναι αφιερωμένος σε ανοικτή συζήτηση, όχι σε χαιρετισμούς και πολυσέλιδες εξαγγελίες.

Συμμετέχουν Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Υγείας, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γενική Γραμματεία Ισότητας, Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, και Δήμος Αθηναίων με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εθνικός φορέας οικοδεσπότης του θεσμού είναι η Oμοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών- Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε., ενώ η διοργάνωση γίνεται από την BICI Event Management.

Θα πραγματοποιηθούν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσες «?γγελος Σικελιανός», Πειραιώς 100, Γκάζι) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικού χαρακτήρα (εγγραφές στην ιστοσελίδα) ομιλίες φορέων, παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών, παρεμβάσεις από εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρηματίες, αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κοινωνική και στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Στις 20/11 προβλέπεται Φόρουμ για την Επιχειρηματικότητα με συμμετοχή πολιτικών προσώπων, και ανοικτή συζήτηση, στις 21/11 ανάλυση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στις 22/11 σειρά έχουν δικτύωση, η κινητικότητα και η εξωστρέφεια με παρουσιάσεις αντίστοιχων προγραμμάτων και δυνατοτήτων, στις 23/11 η Κοινωνική επιχειρηματικότητα, ενώ στις 24/11 η Εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα. Στις 25/11 η Εβδομάδα κλείνει με το θέμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Σαββατοκύριακο επίσης θα εκτυλιχθεί το story telling, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να συναντήσει επιχειρηματίες που έκαναν πράξη τα σχέδιά τους, με άτυπο και χαλαρό τρόπο σε πολύ μικρές ομάδες (εκδήλωση ενδιαφέροντος και πάλι από την ιστοσελίδα).

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια γιορτή που συνδέει εκατομμύρια νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, μέσα από τοπικές, εθνικές και παγκόσμιες δράσεις, σχεδιασμένες για να διευρύνουν τις υπάρχουσες δυνατότητες του καθενός, να εμπνεύσουν και να βοηθήσουν στα πρώτα επαγγελματικά βήματα των νέων.

Σε όλον τον πλανήτη οργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες για την καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, επιχειρηματικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις, παρουσιάσεις επιχειρηματικών δράσεων, παιχνίδια καθώς και παρουσιάσεις των συνεχώς νέων δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο στον τομέα αυτό. Ο ετήσιος πλέον αυτός θεσμός θα ανοίξει καινούργιες προοπτικές πρακτικής δικτύωσης και εξωστρέφειας υπηρετώντας ήδη το Έτος Δημιουργικότητας όπως ανακήρυξε το 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ώρες λειτουργίας: 12.00- 22.00
Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις ιστοσελίδες : www.esyne.gr & www.enterpriseweek.gr

 
Share |

Ομογένεια / Ελλάδα