Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Στο δρόμο της επιτυχίας το ...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Στο δρόμο της επιτυχίας το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας
Σίδνεϊ07.10.2008

Με νεανική ζωντάνια και περηφάνια, ζήλο και πάθος χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα απανταχού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου 2008 η Ιδρυτική Συνέλευση Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής στην αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ, στο Stanmore.

Το ιστορικό γεγονός πραγματοποιήθηκε παρουσία, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΓΑΕ κ. Χάρη Χατζηχαραλάμπους, της κας Άννας Βασιλειάδου, εκπροσώπου του ΥφυπΕξ κ. Θεοδώρου Κασσίμη, του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ κ. Βασιλείου Τόλιου, της Προξένου της Κύπρου στην Κάμπερρα κας Χριστιάνας Τζίκα, του Δημάρχου του Μάρικβιλ Σαμ Ισκάνταρ, καθηγητών και υπευθύνων των Νεοελληνικών Τμημάτων των Αυστραλιανών Πανεπιστημίων, Μιχάλη Τσιανίκα (Flinders), Βρασίδα Καράλη (Sydney), Σάββα Παπασάββα (Notre Dame, Perth), Ελισάβετ Κεφαλληνού (Macquarie), Αντώνη Δρακόπουλος και Παναγιώτας Νάζου (Sydney) των εκπροσώπων του Γραφείου Τύπου κ. Νικολάου Οικονομίδη και του Συντονιστικού Συμβουλίου ΣΑΕ Ωκεανίας κ.κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο (Συντονιστής), Χάρη Δανάλη, Μιχάλη Χριστοδούλου, Ευάγγελο Κάκουλα, Ιωάννη Μπέλλα, Στέλλα Μπάρης, Δημήτρη Κανελλάκου.

Το σύνολο των 100 παρόντων αντιπροσώπων των Πολιτειακών Δικτύων νεολαίας οι οποίοι είχαν εκλεγεί σε προηγούμενες Συνεδριάσεις ανά Πολιτεία και αποτελούσαν άνετη απαρτία της Συνέλευσης, πραγματοποίησε μια προεκλογική, εκλογική και μετεκλογική δημοκρατική διαδικασία που είχε όλα τα ελληνικά χαρακτηριστικά και το χρώματα.

Όλοι οι υποψήφιοι στους σύντομους λόγους τους δήλωσαν άμεσα και δυναμικά την πίστη και αγάπη τους στην συνέχιση της ελληνικότητας των νέων και νεανίδων ελληνικής καταγωγής και οι εργασίες της διήμερης Συνέλευσης είχαν όλα τα χαρακτηριστικά και παραινέσεις που είχαν εκφράσει οι παριστάμενοι στις ομιλίες τους και με επιστολές και μηνύματά τους, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης, ο πρόεδρος της Διακομματικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού κ. Νίκος Τσιαρτσώνης, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παντελής Σκλιάς, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κάμπερρα κ. Γεώργιος Ζώης και στην Ν. Ζηλανδία κ. Ευάγγελος Δαμιανάκης και άλλοι επίσημοι προσκληθέντες.

Ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Γ. Αγγελόπουλος στην ομιλία του έκφρασε την ικανοποίηση του για την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων νέων και νεανίδων και των εκατοντάδων άλλων νέων που αποδέχτηκαν το κάλεσμα του ΣΑΕ Ωκεανίας και με επιτυχία ολοκλήρωσαν κατ΄αρχήν τα πολιτειακά Δίκτυα και μετά το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, δείχνοντας ωριμότητα και διάθεση για δυναμική συνδρομή στην μεγάλη ιδέα του ΣΑΕ.

Εμπνευσμένη και δεκτική η παραίνεση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΓΑΕ κ. Χάρη Χατζηχαραλάμπους προς τους υποψήφιους για τη θέση του Συντονιστή Δικτύου Νεολαίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου Νεολαίας, να δουν πρώτα πώς και τι μπορούν να προσφέρουν στην διοργάνωση ενός τέτοιου φιλόδοξου και απαιτητικού οργάνου όπως το Δίκτυο Νεολαίας, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες τους.

Η Νεολαία όπως προσδιορίζεται στη θεματολογία της ημέρας (επισυνάπτεται πρόγραμμα) θα πρέπει να παίζει ουσιαστικό ρόλο σε δράσεις παιδείας, πολιτισμού, να έχει ενεργό ρόλο, να συμμετέχει, να εκφράζει και εκφράζεται, να δίνει νέα δυναμική στην Πορεία της Ομογένειας.

Με την λήξη του Συνεδρίου, δόθηκαν και τα αποτελέσματα των εκλογών που έδωσαν: Συντονιστής Δικτύου Νεολαίας Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Ηλίας Δεμουρτζίδης (Νότια Αυστραλία) και Μέλη: Άλεξ Μπελέχρας (ΝΝΟ), Στέργος Ρουμελιώτης (ΝΝΟ), Ρεβέκα Κουγκέλη (ΑCT), Αλεξάνδρα Λίβα (ΝΖ), Αντώνης Ζορμπάς (Δυτ. Αυστραλία), Φρανκ Κόνιας (Κουήνσλαντ), Κάλλη Καλυμνιού (Βικτώρια), Έλενα Ιωαννίδου (Βικτώρια).

Όλοι οι παριστάμενοι δήλωσαν την ικανοποίηση τους από τις διεργασίες της Συνέλευσης και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ανέτειλε μια νέα μέρα για τον ελληνισμό της Αυστραλίας, στα χέρια και την ικανότητα της νεολαίας μας.

Περισσότερα για την Ιδρυτική Συνέλευση του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας