Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Προεδρείο Περιφερειακές Συνελεύσεις

ΣΑΕ Προεδρείο

Send | Print | RSS ΣΑΕ Προεδρείο '
10.09.2008

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις, χθες και σήμερα, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Θεόδωρο Κασσίμη, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), κ. Ιωάννη Κυπαρισσίδη, καθώς και τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις Περιφερειακές Συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο στις επτά Περιφέρειας του ΣΑΕ. Ο κ. Ταμβάκης επισήμανε ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από όλες τις πλευρές και η συστηματική προετοιμασία που γίνεται από τους Συντονιστές των Περιφερειών έχει τη στήριξη όλων. Στόχος είναι, τόνισε, να συσπειρωθεί το ομογενειακό στοιχείο κάτω από την ομπρέλα του ΣΑΕ, σε μία ισότιμη βάση, που θα επιτρέψει την ολόπλευρη ανάπτυξη των υγειών δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Σημειώνεται ότι τα Συντονιστικά Συμβούλια της κάθε Περιφέρειας του ΣΑΕ έχει ήδη εκπονήσει σχέδια κανονισμών της Περιφερειακής Συνέλευσης και του Συντονιστικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τον Νόμο 3480/06 και τα οποία θα υποβληθούν προς έγκριση στην Περιφερειακή Συνέλευση.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη έγινε συζήτηση και για το προσχέδιο νόμου για την ψήφο των Αποδήμων. Ο κ. Ταμβάκης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν χθες επί του θέματος στο Υπουργείο Εξωτερικών η Υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο κ. Κασσίμης με τους εκπροσώπους των κομμάτων: Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), Αχιλλέας Κανταρτζής (ΚΚΕ), Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Άδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ).

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ επανέλαβα τις πάγιες θέσεις της οργάνωσης, που προήλθαν μέσα από ένα ευρύ διάλογο με την οργανωμένη βάση της Ομογένειας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ληφθούν υπ ΄ όψιν και ότι θα υπάρξει σύγκληση των απόψεων όλων των κομμάτων.

Το νέο Σχέδιο Νόμου αναμένεται να παραδοθεί στο Προεδρείο του ΣΑΕ και στη συνέχεια θα τεθεί υπόψη των Συντονιστικών Συμβουλίων και των Περιφερειακών Συνελεύσεων.

Δελτία τύπου / ΣΑΕ Προεδρείο – Περιφερειακές Συνελεύσεις

 
Share |

ΣΑΕ Προεδρείο