Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Δυναμικό τα παρών της νεολα...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Δυναμικό τα παρών της νεολαίας μας και στο Σίδνεϊ
Σίδνεϊ20.08.2008

Προβληματισμούς γύρω από τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, την επικοινωνία με το μητροπολιτικό κέντρο, τα εθνικά θέματα και άλλα, εξέφρασαν οι νέοι ομογενείς που συμμετείχαν στο ιδρυτικό συνέδριο του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ), που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου στο Σίδνεϊ.

«Η νεολαία της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία αποτελεί βασικό στοιχείο και άξιο κληρονόμο της ελληνικής ταυτότητας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Περιφέρεια Ωκεανίας και Άπω Ανατολής.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Βασίλης Τόλιος τόνισε ότι η διοργάνωση «αποτελεί απαρχή μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας για καλύτερη, ποιοτικότερη και βαθύτερη επικοινωνία -ενέργειες που συνδράμει εξ αρχής η Ελληνική πολιτεία», εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των νέων ομογενών, υπό την καθοδήγηση του ΣΑΕ.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της περιφέρειας Γιώργος Αγγελόπουλος επισήμανε ότι το ΣΑΕ Ωκεανίας προωθεί την αυτόνομη πορεία της νεολαίας με τον τρόπο που οι ίδιοι οι νέοι θα ορίσουν και τόνισε τη σημασία του συνεδρίου για το μέλλον της παροικίας και της ομογένειας γενικότερα.

«Αποφασιστικής σημασίας» χαρακτήρισε το συνέδριο ο καθηγητής Δρ Βρασίδας Καράλης, καθώς, όπως είπε, θα δημιουργήσει παγκόσμια ευαισθησία και θα καταστήσει τους νέους και τις νέες ομογενείς πρέσβεις του ελληνισμού στις χώρες διαμονής.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας ΝΝΟ, αποτελούμενο από τους: Doukas Peter, President, Danalis Maki, Lazarou Nikolaos, Vice Presidents, Kougellis Rebecca, Secretary, Berlehas Alex Anthony, Treasurer, Lantis Irini, Education Officer, Costa Efrosini, Roumeliotis Stergios, Skountzos Panagiotis, Members.

Παράλληλα με την ανάδειξη του Συμβουλίου εξελέγησαν και άλλοι 16 αντιπρόσωποι, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συνέδριο Δικτύου Νεολαίας Ωκεανίας & Άπω Ανατολής στις 4 και 5 Οκτωβρίου Οκτωβρίου, στο Σίδνεϊ για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΑΕ Δικτύου Νεολαίας Ωκεανίας.

Τις εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ, παρακολούθησαν μέλη του Πολιτειακού Συνδέσμου ΣΑΕ ΝΝΟ, εκπρόσωποι παροικιακών οργανώσεων και πολλοί ομογενείς.

Δελτία τύπου / ΣΑΕ Ωκεανίας – Ιδρυτικό συνέδριο Δικτύου Νεολαίας Σίδνεϊ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας