Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Τον Οκτώβριο το ιδρυτικό συ...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Τον Οκτώβριο το ιδρυτικό συνέδριο Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας
Ουέλιγκτον29.07.2008

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ η ιδρυτική συνέλευση του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, όπου θα εκλεγεί το κεντρικό συμβούλιο από τους εκπροσώπους των δικτύων των πολιτειών της Αυστραλίας, που ήδη συγκροτούνται, και της Νέας Ζηλανδίας.

«Με την νομοθετική κάλυψη του Ν. 3480/2006 και την αμέριστη υποστήριξη της Ελληνικής πολιτείας, το παγκόσμιο Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ προορίζεται να αποτελέσει το «εκκολαπτήριο» νέων ηγετών της ομογένειας ανά την υφήλιο, τους κληρονόμους του πολιτιστικού μας πλούτου σε κάθε γωνιά της γης», αναφέρεται-μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής.

Ενόψει του συνεδρίου του Οκτωβρίου ήδη έχει δημιουργηθεί το Δίκτυο Νεολαίας Δυτικής Αυστραλίας, ενώ χθες συγκροτήθηκε και αυτό της Νέας Ζηλανδίας. Στη συνάντηση των νέων ομογενών απ΄ όλη τη Νέα Ζηλανδία, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας του Ουέλιγκτον, τα βασικότερα θέματα του συνεδρίου ήταν το θέμα της ελληνικής γλώσσας, η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, η ευρύτερη επικοινωνία των νέων ελληνικής καταγωγής και η στήριξη του οργανωμένου ελληνισμού.

Σε ειδική εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των ελληνικών οργανώσεων της Νέας Ζηλανδίας, όπου παρέστησαν-μεταξύ άλλων- ο Έλληνας Πρέσβης στην Νέα Ζηλανδία Ευάγγελος Δαμιανάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος, ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος Αγγελόπουλος, η Δρ Ιό Αγγουρή, Γλωσσολόγος στο Πανεπιστήμιο West England Bristol και πολλοί ομογενών από την ακμάζουσα ελληνική παροικία της Νέας Ζηλανδίας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Νέας Ζηλανδίας εκλέχθηκαν οι: Alexandra Livas, πρόεδρος, Stergios Kamperogiannis, αντιπρόεδρος, Stelios Manousakis, ταμίας, Georgina Gouvatsos, γραμματέας, Αngela Gouvatsos, β΄γραμματέας και μέλη Alexia Koulappis, Anna Frathelakis, Peggy Yianoutsos, Peter Karras.

Μετά το συνέδριο της Νέας Ζηλανδίας ακολουθούν οι ιδρυτικές συνελεύσεις των Δικτύων Νεολαίας Ν. Αυστραλίας, στην Αδελαϊδα στις 3 Αυγούστου, της Βικτώριας, στην Μελβούρνη στις 10 Αυγούστου, της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ στις 17 Αυγούστου και της Κουηνσλάνδης, στη Βρισβάνη στις 24 Αυγούστου.

Δελτία τύπου / Εδραιώθηκε και στη Νέα Ζηλανδία Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας