Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Προεδρείο Συνάντηση με τον πρόεδρο το...

ΣΑΕ Προεδρείο

Send | Print | RSS ΣΑΕ Προεδρείο '
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Αθήνα10.06.2008

Το Προεδρείο του Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο ενημέρωσαν για τις δράσεις του ΣΑΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για τη συμπαράσταση που παρέχει το κόμμα του στο έργο της οργάνωσης, και ειδικότερα για το θέμα της ψήφου των Αποδήμων, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε –μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

“Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες του εξωτερικού, την καθαρότητα των σκέψεών τους και την αγάπη που έχουν για την πατρίδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Έλληνες που ζούμε εντός των συνόρων δεν φτάνουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη συμβολή των αποδήμων Ελλήνων”.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στο θέμα της ψήφου των αποδήμων και δεσμεύτηκε να βάλει ως υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματός του έναν απόδημο, όπως έπραξε και το 2004.

Το απόγευμα τα μέλη του Προεδρείου του ΣΑΕ αναχωρούν για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο θα παραστούν στη θεία λειτουργία για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα τους δεχτεί στις 12 του μηνός στο Φανάρι.

Στη συνέχεια το Προεδρείο του ΣΑΕ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 13 του μηνός θα έχει κοινή συνεδρίαση με το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων: Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Τσιαρτσώνης, Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Γρηγόρης Νιώτης, Β’ Αντιπρόεδρος, κ. Νικόλαος Γκατζής και Γραμματέας, κ. Αναστάσιος Κουράκης.

Τέλος, στις 14 Ιουνίου το πρωί θα γίνουν συναντήσεις με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μ. Τζίμα, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. κ. Π. Ψωμιάδη και Β. Παπαγεωργόπουλο.

Δελτία Τύπου / ΣΑΕ Προεδρείο – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη

 
Share |

ΣΑΕ Προεδρείο