Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Προεδρείο Συνάντηση με τον Πρόεδρο το...

ΣΑΕ Προεδρείο

Send | Print | RSS ΣΑΕ Προεδρείο '
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Γ. Παπανδρέου
Αθήνα09.06.2008

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), στο πλαίσιο της 3ης τακτικής συνεδρίασης του στη Αθήνα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόταν από τον κ.Δημήτρη Δόλλη, υπεύθυνο του τομέα απόδημου Ελληνισμού και τον βουλευτή κ.Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για τη στήριξη που παρέχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΣΑΕ, το οποίο εργάζεται για την προώθηση των οραμάτων του απανταχού Ελληνισμού, και τον ενημέρωσε για τις νέες δράσεις που αναπτύσσει το ΣΑΕ, με προτεραιότητα στη Νεολαία, την Παιδεία και την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Ευχαρίστησε επίσης για την εποικοδομητική συνεργασία τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γρηγόρη Νιώτη και τον κ. Δημήτρη Δόλλη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και από τους Συντονιστές των Περιφερειών για τα θέματα που απασχολούν τους ομογενείς μας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ουσιαστική συμβολή των αποδήμων προς την Ελλάδα, ειδικότερα στα εθνικά θέματα, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο πλούτος του απανταχού Ελληνισμού και η γνώση που μεταφέρει.

Αναφερόμενος στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το κόμμα του, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να εμπλακούν οι απόδημοι σε μία κομματική σύγκρουση. Αυτό, όπως ανέφερε, μπορεί να γίνει με την εκπροσώπησή τους στη Βουλή των Ελλήνων, ως διακριτή κατηγορία, μέσα από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, πρόταση, που όπως είπε, είναι πιο κοντά στο ιταλικό μοντέλο και θα συμβάλει στη γνήσια εκπροσώπηση των αποδήμων.

«Χαίρομαι που το θέμα αυτό το ξανακοιτάζει η κυβέρνηση μετά και από τις δικές σας ενστάσεις και ελπίζουμε ότι θα έχουμε μία πρόταση στην οποία θα υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, που είναι και το ζητούμενο, σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμά μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου.

Δελτία Τύπου / ΣΑΕ Προεδρείο – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Γ. Παπανδρέου

 
Share |

ΣΑΕ Προεδρείο