Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ωκεανίας Ιδρυτικό Συνέδριο Δικτύου Ν...

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
Ιδρυτικό Συνέδριο Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Δυτικής Αυστραλίας
Πέρθη13.05.2008

Με σύνθημα «Ενώστε την Νεολαία για να ενωθεί η παροικία» (Unite Youth, Unite the Community) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Ιδρυτικό Συνέδριο Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Δυτικής Αυστραλίας, στις 10 και 11 Μαΐου, στο χώρο του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου στην Πέρθ, παρουσία 800 και πλέον ατόμων, επισήμων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και οργανώσεων.

«Συγκινητική ήταν η προσέλευση νέων και νεανίδων που βρήκαν βήμα έκφρασης των ελληνικών πεποιθήσεων και καταβολών τους, παρότι πολλά από αυτά τα νέα παιδιά είναι 3ης και 4ης γενιάς μεταναστών, παιδιά μικτών γάμων», επισημαίνει-μεταξύ άλλων- ο Συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Το Δίκτυό θα αποτελέσει ένα ανεξάρτητο σώμα, μέρος του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας που θα ιδρυθεί σε συνέδριο στο Σίδνεϊ τον Σεπτέμβριο και το οποίο θα αποτελεί μέρος του παγκόσμιου Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ, που σχεδιάζεται να ιδρυθεί το 2010 σε συνέδριο στην Ελλάδα, από αντιπρόσωπους των περιφερειών.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της διασύνδεσης της νεολαίας, τόσο για την διατήρηση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού την Αυστραλία, όσο και για το προσωπικό επαγγελματικό και κοινωνικό όφελος των νέων και νεανίδων μας.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου διεξήχθησαν τέσσερα θεματικά εργαστήρια επιτροπών:

1) Ελληνομάθεια – Πολιτισμός

2) Σύνδεση με την Ελλάδα – Εθνικά θέματα

3) Ενημέρωση-καταγραφή- επικοινωνία- δραστηριότητες Νεολαίας

4) Προώθηση της Ελληνοαυστραλιανής ταυτότητας – Επικοινωνία μεταξύ των γενεών – Παροικιακά θέματα

Μετά από συζητήσεις και διεργασίες, οι επικεφαλής των επιτροπών κατέθεσαν προτάσεις και υποδείξεις για βελτίωση και αναβάθμιση της επικοινωνίας της νεολαίας μας με τις οργανώσεις, το ΣΑΕ και την Ελληνική πολιτεία.

Από τα βασικότερα σημεία των προτάσεων: Δημιουργία ελληνικού νηπιαγωγείου, επαφή με την γενέτειρα, ρόλος του ΣΑΕ, επικοινωνία με σύγχρονα πολυμέσα (Emails, Newsletter, Facebook, SMS, Website), αναβάθμιση του κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας Δ.Σ., συχνές ελληνικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, μόνιμους εκπαιδευτικούς, ποδοσφαιρικές-αθλητικές ομάδες, χορός, κατασκηνώσεις, ανταλλαγές σπουδαστών και την υποστήριξη στους Πανελλήνιους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Αγώνες ΣΑΕ Ωκεανίας – Μελβούρνη 2009 και στήριξη εθνικών θεμάτων.

Την ανάλυση των προτάσεων θα επεξεργαστεί το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Νεολαίας Δ.Α. και θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση ίδρυσης του Δικτύου ΣΑΕ Ωκεανίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2008.

Στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν: Chrystalla Georgiou, Vasilis Glitsos, Efterpi Platritis, Nefeli Naoum, Alexi Gavalas, Stan Mastrantonis, Kyriakos, Stylianou, Anthony Zorbas, Alexandra Papadakis και αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα στις επόμενες δύο ημέρες.

Δελτίο Τύπου/ΣΑΕ Ωκεανίας – Εθνικό Καμάρι, η Νεολαία μας στην Περθ

Φωτογραφίες Ιδρυτικού Συνεδρίου Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Δυτικής Αυστραλίας

 
Share |

ΣΑΕ Ωκεανίας