Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής Συνάντηση νεολαιών ελληνική...

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής '
Συνάντηση νεολαιών ελληνικής καταγωγής στην Κόρδοβα της Αργεντινής
Σαντιάγκο23.03.2008

Ο συντονισμός της δράσης των νέων ελληνικής καταγωγής της Αργεντινής και η ανάπτυξη του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και η προβολή του ελληνικού πολιτισμού, όπως και η ενεργότερη συμμετοχή νεολαίων στα Διοικητικά Συμβούλια των Ελληνικών Κοινοτήτων, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση νέων ομογενών απ΄όλη την Αργεντινή, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη Κόρδοβα.

Στη συνάντηση, που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα της πόλης, με την υποστήριξη του Σ.Α.Ε. Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, έλαβαν μέρος συνολικά 70 νέες και νέοι από ελληνικές κοινότητες της Αργεντινής, αλλά και από άλλες πόλεις της χώρας στις οποίες δεν υπάρχει ακόμη Ελληνική Κοινότητα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι τοπικές αρχές για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες ήταν η στήριξη που παρείχε και η Επιτροπή της Κυβέρνησης της Επαρχίας της Κόρδοβα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η αλληλογνωριμία των νέων, ώστε να μπορέσουν στο μέλλον, ενωμένοι, να εργαστούν πιο αποτελεσματικά για τον Ελληνισμό της Αργεντινής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με ελληνικό γεύμα, μουσική από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παραδοσιακούς χορούς και την υπόσχεση να υλοποιήσουν οι νέοι ομογενείς μας την επόμενη συνάντηση τους στη μεθοριακή πόλη της Μεντόσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δελτία Τύπου/ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής – Συνάντηση Νοελαίων στην Cordoba

 
Share |

ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής