Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Αφρικής Πρόγραμμα επισκέψεων της απ...

ΣΑΕ Αφρικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Αφρικής '
Πρόγραμμα επισκέψεων της απόδημης νεολαίας της Αφρικής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ξεκινά το ΣΑΕ Αφρικής - Εγγύς Μέσης Ανατολής
Αλεξάνδρεια15.01.2008

Ένα πρόγραμμα που θα φέρει την νεολαία της διασποράς της Αφρικής κοντύτερα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ξεκινάει το Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ Περιφέρειας Αφρικής – Εγγύς Μέσης Ανατολής.

Στην απόφαση αυτή που θα γνωρίσει στη νέα γενιά των αποδήμων ελλήνων τον θεσμό και την ιστορία του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου με ενημερωτικές ξεναγήσεις, κατέληξαν σε συνάντηση που είχαν στις 14 του μηνός στην δεύτερη έδρα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος με τον Συντονιστή ΣΑΕ Αφρικής – Εγγύς Μέσης Ανατολής κ. Χάρη Γκουβέλη, ο οποίος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 ασκεί και τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Προέδρου του ΣΑΕ.

Υποδεχόμενος τον κ. Γκουβέλη, ο κ. Θεόδωρος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ευχαρίστησε στο πρόσωπό του το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού για την στήριξη που πάντοτε προσφέρει στο Παλαίφατο Πατριαρχείο. Ανακοίνωσαν μάλιστα από κοινού ότι αυτή η συνεργασία θα επεκταθεί και μεταξύ του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «ΔΕΣΜΟΣ» του ΣΑΕ για θέματα ομογένειας της Αφρικής.

Από την πλευρά του, ο ασκών χρέη αναπληρωτή Προέδρου του ΣΑΕ τόνισε την άρρηκτη και αγαστή συνεργασία που υπάρχει πάντοτε μεταξύ των δύο θεσμών και κάλεσε επίσημα τον Πατριάρχη κ. Θεόδωρο να παραστεί στις εργασίες της Β΄ Περιφερειακής Συνέλευσης του ΣΑΕ Αφρικής – Εγγύς Μέσης Ανατολής που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Κένυα μετά και τις πρόσφατες εμφύλιες συγκρούσεις και αποφάσισαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να στηριχθεί η εκεί ελληνική παροικία και για την επίλυση ενδεχομένων προβλημάτων των ομογενών από την κρίση που μαστίζει την χώρα.

Ο κ. Γκουβέλης προσκάλεσε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Κοινότητας της Πρετόρια της Νότιας Αφρικής και οι οποίες θα κορυφωθούν τον προσεχή Μάιο.

Τέλος, ο κ. Γκουβέλης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα και από κει για την Νότιο Αφρική, συναντήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι με τον Έλληνα Πρέσβη Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, όπως και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή και τον Γραμματέα Νικόλα Πολίτη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ελληνική παροικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Αφρικής